Lessen jeugd

Kijk op het rooster op welke dag, tijd en op welke locatie de les gegeven wordt.

kleuter-koprol

Ouder- en kindgym

Speciaal voor meisjes en jongens van 1,5 en 3 jaar oud: gymnastieklessen voor ouder en kind. Peuters zijn volop in beweging: rollen, klimmen, klauteren, de eerste stappen en al snel rennen. De gymzaal is de ideale plaats om dit samen met je kind te doen. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden te bewegen. Naast klimmen en klauteren wordt er met klein materiaal gewerkt, zoals ballen, hoepels, pittenzakjes en een parachute. Daarnaast komen  kringspelletjes, liedjes, dans en muziek aan bod. Op vrijdagochtend  en zaterdagochtend zijn de kinderen vanaf 1,5 jaar welkom.

kleuters-wandrek

Kleutergymnastiek (4 -5 jaar)

Bewegen is voor jonge kinderen heel belangrijk. Vandaar dat in de gymles zoveel mogelijk verschillende bewegingsvormen aan bod komen, zoals: lopen, springen, rollen, zwaaien en balanceren. Een goede grove motoriek is de basis voor een goede fijne motoriek, zoals tekenen en schrijven. Hygiëa biedt op meerdere locaties en tijden kleuterlessen aan voor jongens en meisjes. De gymlessen zien er elke week anders uit; de ene keer is het gericht op het oefenen van een bepaalde bewegingsvorm, zoals het balanceren, de andere keer verkent de situaties en toestellen zelf. Wat centraal staat is het kind een uitdaging geven in situaties die passen bij het kind zelf. Als het kind ouder wordt, zullen ook de oefeningen stapsgewijs moeilijker worden.

recreatieturnen

Meisjes: turnen recreatie

Turnen is een veelzijdige sport en dit komt terug in de recreatielessen. In de turnlessen voor meisjes wordt in een ontspannen sfeer op de diverse toestellen in de gymzaal getraind. Voor de lesuren tot en met 11 jaar geldt dat de meeste lessen starten en eindigen met een spel. De meisjes vanaf 12 jaar beginnen altijd met een warming-up. De kern van de les is het oefenen op twee of meer toestellen op het eigen niveau. Geen enkel toestel wordt overgeslagen: lange mat, trampoline springen, brug ongelijk, balk, ringen… Eén a twee keer per jaar zijn er wedstrijden waar de meeste meisjes aan deelnemen. Daarvoor wordt er met veel plezier flink geoefend in de les.

8db7f14933900815153a55b61a8c21f7

Meisjes: turnen selectie

De verschillende selectiegroepen bestaan uit meisjes geselecteerd uit de recreatielessen. Ze turnen met veel plezier en willen graag meer leren en aan wedstrijden mee doen. Bij de selectielessen wordt extra aandacht besteed aan een goede lichaamshouding, spanning, lenigheid, kracht in combinatie met het oefenen aan de wedstrijdtoestellen. De wedstrijdtoestellen zijn: sprong, brug ongelijk, balk, vrije oefening op muziek/ lange mat. Afhankelijk van leeftijd en niveau wordt er op verschillende dagen extra getraind. Hygiëa is actief op wedstrijden in verschillende niveaus van het Nationaal Turn Systeem (NTS).

44dd7ae4e554dea90a6ff763684000d2

Jongens: turnen recreatie

Hygiëa biedt voor jongens recreatielessen aan.  Speciaal voor jongens in de leeftijd vanaf 6 jaar is er een lesuur op de zaterdagmiddag. Er wordt met veel plezier geoefend op de toestellen en klimrekken die de gymzaal rijk is. De vooruitgang bij de jongens is duidelijk te zien. Een handstand op de lange mat en hurksprong op de trampoline is voor de meeste geen probleem meer. Bij de oudere jongens zijn de oefeningen wat moeilijker, zoals een koprol op de brug gelijk, maar door veel trainen worden ze allemaal steeds beter.

d42a32b307df07f3cf4552f6fd771bbf

Jongens: turnen selectie

De jongensselectie traint 2x in de week. Zij krijgen een speciaal oefen- en wedstrijdprogramma. Bij de selectie wordt extra aandacht besteed aan een goede lichaamshouding, spanning, lenigheid, kracht in combinatie met het oefenen aan de wedstrijdtoestellen. De wedstrijdtoestellen zijn: vloer, ringen, brug gelijk, rekstok, spring en flanken. Hygiëa is sinds kort actief op wedstrijden in verschillende niveaus van het Nationaal Turn Systeem (NTS).