28 augustus 2020

De lessen starten weer op 1 september / coronaprotocol

We gaan vanaf komende week weer sporten in de gymzalen! Daarbij volgen we de richtlijnen uit het landelijk algemeen sportprotocol van het NOC*NSF en de algemene richtlijnen van het RIVM.

De lessen starten weer op 1 september / coronaprotocol
Beste ouders, verzorgers,

We gaan vanaf komende week weer sporten in de gymzalen!

Daarbij volgen we de richtlijnen uit het landelijk algemeen sportprotocol van het NOC*NSF en de algemene richtlijnen van het RIVM. Wij huren de zalen van de gemeente Zeist en die hebben ervoor gezorgd dat ook de gymzalen aan de regels voldoen.

We vragen u het bijgevoegde protocol aandachtig te lezen en u aan de regels te houden. Daarmee waarborgt u de gezondheid van uw kind, andere kinderen en onze trainers.

Wees u er wel van bewust, dat onze trainers uw kind zullen aanraken om vallen te voorkomen en om houdingen te verbeteren. Dit zijn steeds korte momenten. Daarnaast zullen zij zoveel mogelijk afstand bewaren. Als u dit risico wilt uitsluiten, dan zult u uw kind thuis moeten houden.

Laten we er met elkaar een gezond en sportief jaar van maken!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

Protocol Corona-trainingen Hygiëa

We volgen de richtlijnen uit het landelijk algemeen sportprotocol van het NOC*NSF en de algemene richtlijnen van het RIVM. Dat houdt het volgende in:

Algemeen:

• Blijf thuis, in de volgende gevallen:
    • Als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten,
      benauwdheid of koorts;
    • Als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
    • Als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.
  • Was voor en na je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
  • Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Vermijd het aanraken van je gezicht;
  • Schud geen handen, geen high-fives.

Voor de les:

• Kom zoveel mogelijk alleen naar de locatie en als er voor jou een les is;
  • Als kinderen gebracht worden door ouders, probeer zoveel mogelijk precies op tijd te zijn, zet je kind af en ga zelf direct weer weg. Ouders mogen niet blijven kijken!
  • Kom omgekleed naar de zaal (je kunt je niet omkleden ter plekke);
  • Je kunt niet naar het toilet, dus zorg dat je thuis bent geweest;
  • Neem je eigen bidon met water mee.

Tijdens de les:

• Wanneer je toch klachten blijkt te hebben, zal de trainer je naar huis sturen;
  • Presentielijsten worden strikt bijgehouden;
  • Er is voor gezorgd dat er noodzakelijke hygiënemaatregelen aanwezig zijn;
  • Volg altijd de aanwijzingen op van de trainers.

Na afloop van de lessen:

• Ouders die hun kinderen ophalen, blijven op afstand wachten; en letten goed op de aangegeven routing en houden 1,5 meter afstand;
  • Verlaat direct na de les de sportlocatie.

Voor vragen over het coronabeleid kunt u contact opnemen met de corona-coördinator van Hygiëa: Ingelies Vermeulen, info@gymvereniginghygiea.nl of 06-14853682.